Verslag Woltersum 2 – Usquert 1 door Jaap Munting

Zondag 17 april 2016:   Woltersum 2 – Usquert 1

Aanwezig: 8.30 uur           Vertrek 8.45 uur (gepland…)

8.15 uur: kopje koffie gezet door aanvoerder Stefan de Jong. Stevig bakje.

+ 9.00 uur: aanvang reis van de mannen van trainer Kacha Goguadze naar Woltersum. Iets na 9.30 uur gearriveerd.

10.00 uur begin wedstrijd: Er komt een aanval over de linker vleugel, Sjaak Wierenga breekt door en gaat op keeper van Woltersum af, wordt door keeper gestuit. Helaas voor deze man komt de bal voor de voeten van Niels Wierenga. Hier weet Niels wel raad mee en scoort beheerst de 0-1. Weer een uitbraak. Kevin de Jong passt op Ties Weessies, Ties omspeelt de keeper en prikt de bal in de pom parie: 0-2. Even later weer balbezit voor Kevin de Jong. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus gaat de bal naar grote broer Stefan. Stefan haalt verwoestend uit á la Neeskens en zo staat het 0-3. Boze jongens beweren dat v.v. Woltersum al op zoek is naar een nieuw doelnet.

Uiteraard weer Kevin de Jong bedient Sjaak. Vliegt de keeper voorbij (Sjaak heeft vleugeltjes) en scoort in de rechter boven hoek 0-4. Met een zeer goede solo-actie van Niels komen we op 0-5. Dan zowaar Woltersum over de middenlijn. Er wordt ook nog een schot geproduceerd. Via keeper Meindert Koning belandt de bal in het doel en staat het 1-5.

We komen op 1-6 dankzij Sjaak, nadat Ties, Niels en Sjaak het houtwerk hebben getest. Dan weer een volledige Wierenga goal. Echt waar. Sjaak vindt Niels, Niels vindt net: 1-7.

Thee drinken.

Dan komt Marcel Meuken de gelederen versterken. En hoe. Doorbaak Marcel op rechts. Ziet Sjaak vrij voor het doel en jawel 1-8. Dan is het weer tijd voor Niels. Hij speelt de bal naar Stefan. Stefan krijgt een mooie positie en kan weer uit halen. Maar nee, hij kiest er voor om Sjaak een nog betere kans te bieden: 1-9. Nog een volledige Wierenga goal? Wilt u dat graag? Nou, daar komt ie weer. Een pass van Kevin de Jong op Niels. De bal komt bij Sjaak en we hebben 1-10.

Zowaar Woltersum weer op onze helft. Buitenspel. Als een speer zo gaat de vlag van Jan Mus omhoog. Scheidsrechter negeert Jan. Zo wordt het 2-10. Vervolgens weer een aanval van ons. De bal belandt bij Marcel. Dan verwacht je een voorzet op maat. Dus komt Kevin de Jong in scoringspositie en hij schiet raak: 2-11. Vlekkeloos. Dan toch weer Woltersum. Door het hart van de verdediging. De aanvaller komt oog in oog met Meindert. Ja, wat doe je dan? Het gevolg is, dat onze Meindert bij ons op de bank komt. 3-11. Aanval Usquert. Wie kwam zomaar de voorhoede plotseling versterken? Nota bene onze voorstopper Mitch Brink denkt, ik probeer het maar eens en met een vernietigende uithaal staat het 3-12. Ook nog met het linker beentje.

Met een monsterscore in de tas zijn Kacha Goguadze en zijn manschappen weer terug in Usquert gearriveerd.

Door het verlies van Bedum, Kloosterburen en Lewenborg ligt de titel nu voor het grijpen. Dit kan komende zondag 24 april al gerealiseerd worden. We zullen dan uit tegen Lewenborg moeten winnen.

Nog even een rekensom:

Usquert 1 – Lewenborg:                5-1

Usquert 1 – Forward:                      7-1

Forward – Lewenborg:                   5-3

Lewenborg – Usquert 1                  rekenen maar

Hopelijk loopt heel Usquert uit a.s. zondag richting Groot Loug. We hopen in grote getale te ontmoeten op het sportpark van Lewenborg in Groningen om ons te steunen.

Hartelijke groet en tot ziens in Groot Loug,        Jaap Munting

P.S. Slogan van onze vroegere ballen leverancier:

Met Tillema’s bal en schoen, wordt Usquert kampioen!