Hogeland Cup

Indrukwekkende start Corenos

Uithuizen – Op de tweede speelavond van 6e Hogeland Cup was er in het B-toernooi voor heren een indrukwekkende start voor Corenos. De vijfdeklasser uit Roodeschool won zonder puntverlies poule B2. In poule B1 ging de winst naar vijfdeklasser ZEC uit Zandeweer.

Visitekaartje

In de openingswedstrijd gaf Corenos al direct het visitekaartje af, door op fraaie wijze meervoudig kampioen Usquert met 3-2 te kloppen. Vervolgens werden ook SV Onderdendam en Warffum op overtuigende wijze verslagen. In het beslissende duel om de tweede plaats won Usquert met 3-0 van Warffum. Eindstand poule B2: 1. Corenos 3-9; 2. Usquert 3-6; 3. Warffum 3-3; 4. SV Onderdendam 3-0.

Oog van de naald

In poule B1 kroop titelverdediger Noordpool door het oog van de naald. Na een 1-1 gelijkspel tegen Zeester gingen de geelhemden verrassend met 3-2 onderuit tegen VVSV’09. De debuterende blauwhemden uit Ulrum waren in hun laatste wedstrijd tegen Zeester dicht bij een plaats in de halve finales, maar verspeelden door twee late treffers in de slotfase de volle winst: 1-2. Door deze uitslag kreeg het tot dan zwalkende Noordpool een onverwachte kans om op basis van een beter doelsaldo nog als tweede te eindigen. Dat lukte, want in een kraker werd het tot dan ongenaakbare ZEC met 2-0 verslagen. Eindstand poule B1: 1. ZEC 3-6; 2. Noordpool 3-4 (+1); 3. Zeester 3-4 (-4); 4. VVSV’09 3-3.

A- en B-toernooi

Op maandag 30 december gaat het toernooi verder met het A-toernooi voor heren. Na de jaarwisseling staan op donderdagavond 3 januari de halve finales en finales van het dames- en de JO 19-teams op het programma. Op vrijdag 4 januari is de afsluitende Gala Avond voor de herenteams van het A- en B-toernooi.

Foto: Namens VVSV’09 glipt Jeroen Venhuizen (rechts) langs Noordpool-aanvaller Mark Bos