Usquert F1 wint eerste wedstrijd op het veld (foto’s)

Afgelopen zaterdag speelde de F1 van v.v. Usquert, of de JO9-1 zoals een F1 team heden ten dage heet, de eerste wedstrijd buiten op het veld. Onder het genot van een lentezonnetje en toeziende ogen van vele toeschouwers werd er gespeeld tegen Noordpool JO9-3 (oftewel de F3).
Vanaf de aftrap was het duidelijk dat beide teams aan elkaar gewaagd waren: kansen over en weer! Helaas moest het team van Jannie Ensink twee keer een tegendoelpunt toelaten, waardoor het ging rusten met een 0-2 achterstand. In de tweede helft was alles echter anders, de Usquerder jongens en meisjes lieten zien wat ze geleerd hebben bij Jannie: overspelen, hard rennen, schieten en scoren! Helaas voor Usquert leren ze dit bij Noordpool ook op de training, waardoor Noordpool F3 gauw weer terug kwam op een 1-3 voorsprong. Toch wist Usquert wat scoren was na die ene gescoorde goal en ging het snel. Veel strijd leverde de nodige doelpunten op, zodat het vlak voor tijd 4-4 gelijk stond. Even leek het er sterk op dat dit de uitslag zou worden, maar uiteindelijk was het bij de laatste aanval van Usquert toch raak waarbij de F1 dolblij met een 5-4 overwinning van het veld stapten!

Binnenkort volgt de terugwedstrijd uit bij Noordpool F3: kan Jannie haar jeugd ook klaarstomen voor een potje op het kunstgras? Of moet onze jeugd het hebben van de thuiswedstrijden op de Usquerder klei? We gaan het zien!

Onderstaande foto’s gemaakt door de familie van Dijk, waarvoor dank.